Prevoz Aerodrom Nis Zajecar

Prevoz Nis Aerodrom Krajova

Prevoz Nis Zajecar Krajova

Prevoz  Aerodrom Nis – Zajecar, Prevoz  Nis – Aerodrom Krajova. Moguć je prevoz i do Knjaževca, Bora, Negotina, Kladova, Vidina

Transfer možemo organizovati samo za Vas takođe iz Niša do Majdanpeka, Nacionalnog parka Đerdap, Kladova, ili bilo koje surge destinacije u Srbiji i regionu.…

Broj za informacije i zakazivanje +381 63 456 515

Online zakazivanje https://flix.rs/rezervacija/

Putovanje

Bilo da li putujete sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu ili iz samog grada, najkraći i najbrži način da se krene put Zaječara i istočne Srbije je regionalnim putem E-771 do kojeg dolazimo skretanjem kod petlje Malča sa autoputa Niš-Sofija, koji leži na koridoru E-80.

Do Svrljiga se dolazi nakon manje od pola sata vožnje, kroz koji prolazimo celom njegovom dužinom pri čemu nastavljamo ka Knjaževcu i Zaječaru. Poćinjemo lagani uspon ka planini Tresibaba, čiji je najviši vrh nepunih 800 metara nadmorske visine. Tokom zimskih meseci nije retka pojava magle i snežnih nanosa i smetova pri prelasku ove planine. Česta je i poledica, tako da je potrebna i zimska oprema.

Gde prolazimo dalje

Sa Tresibabe serpentinama silazimo ka Knjaževcu. Simpatično mesto koje ima dušu. Idemo dalje ka Zaječaru koji je od Niša udaljen tačno 100 kilometara i do kojeg je potrebno iz Knjaževca dodatnih pola sata vožnje. Zaječar – poznat po legendarnoj Gitarijadi i fabrici piva koja je u vlasništvu Koka Kole i holandske fabrike piva Heineken ima lepu turističku ponudu.

Zaječar

Grad piva, grad, gitara, grad Rock zvuka. Prva Gitarijada je održana davne 1966. Godine, dok je prvo pivo u Zaječaru napravljeno još 1875. Godine. Ipak, možda i ponajveći brend ovog grada je Felix Romulijana – arheološko nalazište, mesto gde se nalazila palata riskog cara Gaja Valerija.

Put ka Rumuniji i Bugarskoj

Iz Zaječara, idemo istočno ka graničnom prelazu Vrška Čuka, gde ulazimo u Republiku Bugarsku, produžavamo ka gradu Vidin, prelazimo novoizgrađeni most preko reku Dunav i ulazimo u Rumuniju, odakle se aerodrom u Krajovi nalazi na 90 kilometara.

Ukupno vreme potrebno za putovanje od Niša do ovog aerodroma je oko 4 sata I pređenih 250km kretanja po regionalnim putevima. Tokom letnje sezone, vreme putovanja se za nijansu produžava zbog zadržavanja na graničnim prelazima.