Prevoz: Aerodrom Nis – Vrnjacka Banja
Prevoz: Vrnjacka Banja – Aerodrom Nis

Prevoz Nis Vrnjacka Banja

Obavljamo prevoz Aerodrom Niš – Vrnjačka Banja, prevoz Vrnjačka Banja – Aerodrom Niš. Moguć je i transfer do ostalih destinacija po Vašem izboru, u vreme koje Vama odgovara.

Broj za informacije i zakazivanje +381 63 456 515

Online zakazivanje https://flix.rs/rezervacija/

O Vrnjačkoj banji

Vrnjačka banja kao najposećenija banja u Srbiji je čest izbor naših putnika. Obiljuje velikim izborom različitih vrsta smeštaja, od hotelskih u najvišoj klasi do privatnog smeštaja,  turističkim atrakcijama, festivalima itd..

Naravno, glavni razlog posete ovoj divnoj banji su izvori mineralne vode. Najpoznatiji su:

  • Snežnik
  • Jezero
  • Topla Voda
  • Borjak
  • Vrnjačko Vrelo

Vrnjačka banja je još u vreme rimske imperije bila poznata po svojim izvorima lekovite vode, svom plodnom zemljištu jer se nalazi u dolini pomoravlja, blizini planine Goč. U srednjem veku su u ovim krajevima izgradjeni mnogi manastiri, među kojima su najposećeniji Ljubostinja, manastir Sv. Petke, manastir Žiča itd.

Vrnjačka banja nudi i veliki broj kulturnih dešavanja. Najpoznatiji su vrnjački karneval i Love fest dok je glavna atrakcija zasigurno most ljubavi, koji se nalazi u samom centru banje i leži preko Vrnjačke reke. Kažu meštani, zakačite katanac za ovaj most sa voljenom osobom i dokle god on stoji zakačen o most, ta veza je osuđena na večitu sreću.

Putovanje

Razdaljina od Niša do Vrnjačke banje je nekih 120km, za čiji prelaz nam je potrebno nepunih dva sata vožnje. Koristimo autoput Niš-Beograd, krećemo se koridirom E-75, gde kod Aleksinačkih rudnika izlazimo i sve do odredišta – Vrnjačke banje, se krećemo regionalnim saobraćajnicama.

Gde prolazimo

 Usput prolazimo pored dva značajna verska objekta – Manastira Sv. Roman.  Datira još iz IX veka koji je poznat i po činjenici da se tamo nalazi grob pukovnika Vronskog, velike ljubavi Ane Karenjine Lava Nikolajeviča Tolstoja. Na nepunih desetak kilometara, u smeru ka Kruševcu nalazi se manastir Pokrova Presvete Bogorodice. Veoma je bitno svetilište u celom prevoslavnom svetu.

Put se dalje nastavlja ka Kruševcu, za koji se odvajamo skretanjem sa puta koji void u Ribarsku banju. Poznat je rehabilitacioni centar i lečilište reumatoloških bolesnika. Prolazimo kroz Kruševac i nastavljajući ka Vrnjačkoj banji putem E-761 prolazimo Trstenik. Ubrzo nakon ovog mesta za dvadesetak minuta ulazimo u Vrnjačku banju.