Prevoz: Aerodrom Nis – Kopaonik
Prevoz: Kopaonik – Aerodrom Nis

Prevoz Nis Kopaonik

Obavljamo prevoz Aerodrom Niš – Kopaonik, prevoz Kopaonik – Aerodrom Niš. Takođe je moguć prevoz do destinacija po Vašem izboru, u vreme koje Vama odgovara.

Broj za informacije i zakazivanje +381 63 456 515

Online zakazivanje https://flix.rs/rezervacija/

 

Putovanje

Put od aerodroma Niš do Kopaonika bi se po kilometraži podrazumevao kao brz i kratak. Međutim ispred nas su interesantnih 120km putovanja i nekih, u zavisnosti od doba godine, dva do dva ipo sata prijatne vožnje. Sa aerodroma, koji je u neposrednoj blizini naplatne rampe Niš Sever se uključujemo na autoput i krećemo koridorom E-75 u smeru ka Skoplju. Ubrzo, već posle nekih desetak minuta vožnje, silazimo sa auto puta i do Kopaonika se krećemo isključivo regionalnim putevima.

 

Gde prolazimo

Interesantno je da ćemo do samog Kopaonika, a po silasku sa autoputa, prolaziti kroz naseljena mesta. Opština Merošina je prvo, u čijoj se blizini  nalazi malo ali nišlijama poznato Oblačinsko jezero. Dalje se nastavljaka Prokuplju, kroz koje vijugamo do izlaska iz grada, nakon čega nastavljamo redosledom ka Maloj Plani i Blacu. Po skretanju desno  sa ovog regionalnog puta koji vodi ka integrisanom prelazu Merdare i Kosovu i Metohiji, kod mesta Beloljin, krećemo se jednom lepom, pravom deonicom puta koja se nalazi u podnožiju zapadnog dela planine Mali Jastrebac.

Blace, tipično mesto juga Srbije, kroz koje se prođe doslovce za 1 minut, nakon čega krajolik polagano počinje da poprima brdsko planinske obrise. Nakon nekih tridesetak minuta dolazimo do raskrsnice kod Razbojine, neposredno pred jezera Ćelije, gde skrećemo levo i nastavljamo kretanje ka Brusu.

Krajolik

Postaje sve lepši, krećemo se uz reku Rasinu sa predivnim pašnjacima i mini klisurama. Ulazimo u Brus, odakle možemo izabrati sa koje ćemo strane prići Kopaoniku. Ukoliko produžimo pravo, ka Jošaničkoj banji, išli bi lepšim, ali poprilično dužim putem, tako da biramo skretanje levo i nastavljamo ka Brzeću. Već se oseća da se približavamo planini, ispred svake kuće koja se nalazi usput možete kupiti domaće proizvode od voća i povrća.

Od skretanja iz Brzeća do vrhova na Kopaoniku, u zimskim uslovima, uvek opskrbljeni opremom za kretanje po kolovozu u zimskim uslovima, koja je neophodna tokom cele sezone, od decembra do kraja aprila. Nakon nekih dvadesetak minuta od Brzeća, a dva sata od Niša, stižemo na Kopaonik, najposećeniju planinu u Srbiji.